EDELMETALEN EN HUN LEGERINGEN

Het juiste materiaal voor elke behoefte

EDELMETALEN EN HUN LEGERINGEN

Welk materiaal u ook kiest voor uw trouwringen en sieraden: Het zal altijd een mengsel zijn van ten minste twee verschillende metalen die in verschillende verhoudingen met elkaar zijn versmolten - puur goud is veel te zacht om duurzame sieraden te smeden.

DE GESCHIEDENIS VAN GOUD

Al millennia lang heeft de schoonheid en symboliek van goud mensen in de ban getrokken. Gouden sieraden worden gemaakt sinds 4000 voor Christus. Het woord „goud“ heeft Indo-Europese wortels, hier staat het woord „ghel“ voor geel en glanzend. Als je in een gouden ring kijkt, vind je daar de letters AU gemerkt. AU is het symbool van het chemische element voor goud en is afgeleid van het Latijnse woord voor goud „Aurum“.
Goud heeft van oorsprong een warme gele kleur. Dit kan worden veranderd door bv. zilver, koper of palladium toe te voegen .

Goud wordt gevonden in zogenaamde primaire en secundaire deposito's. Primaire deposito's zijn bodems met gouddepots. In secundaire afzettingen wordt goud gevonden dat uit zijn rotsmantel is gewassen en in de laaglanden van beken en rivieren is afgezet in de vorm van fijn goudstof of kleine korrels in combinatie met andere zware mineralen. Tegenwoordig liggen de mijnbouwgebieden in Zuid-Afrika, Rusland, Noord- en Zuid-Amerika en Australië.

Geelgoud

Warm en nobel: zo presenteert het klassieke geelgoud zich. De kleur en uitstraling lijken het meest op het oorspronkelijke goud. De gele legering wordt gecreëerd door koper en zilver in bijna identieke hoeveelheden toe te voegen. 123GOLD biedt u geelgouden sieraden in de legering 333/-, 375/-, 585/-, 750/- en 916/- an. Hoe meer fijngoud er in een legering zit, hoe verzadigder en intenser de kleur.

Warm en nobel: zo presenteert het klassieke geelgoud zich. De kleur en uitstraling lijken het meest op het oorspronkelijke goud. De gele legering wordt gecreëerd door koper en zilver in bijna identieke hoeveelheden toe te voegen. 123GOLD biedt u geelgouden sieraden in de legering 333/-, 375/-, 585/-, 750/- en 916/- an. Hoe meer fijngoud er in een legering zit, hoe verzadigder en intenser de kleur.

Groengoud

Groengoud is een buitengewone contrastgenerator wanneer verschillende legeringen een ring sieren. Groen goud is bijzonder nobel en elegant in onze unieke MokumeGane ringen. Groen goud krijgt zijn speciale glans door de toevoeging van een kleine hoeveelheid kobalt. Wij bieden u groengoud in de legering 750/- aan.

Groengoud

Roségoud

Trouwringen en sieraden in roségoud zijn romantisch en delicaat. De warme kleur ontstaat door de hogere bijmenging van koper.
Roségoud laat zich prachtig combineren met witte edelmetalen, maar maakt ook op zichzelf en met diamanten een sterke indruk.
123GOLD biedt u roségouden sieraden aan in de legering 585/- en 750/-.

Roségoud

Roodgoud

Extravagant en moedig, roodgoud staat voor het laaiende vuur van de liefde.
Net als roségoud komt het goed tot zijn recht in combinatie met witte edelmetalen en ondersteunt dit met opvallende accenten.
Roodgoud bevat een bijzonder hoog koperaandeel, waardoor het een hoge hardheid heeft. 123GOLD biedt u sieraden in roodgoud aan in de legering 333/-, 375/-, 585/- en 750/-.

Roodgoud

SIGNATURE

Met de Signature legering presenteert acredo een warme en tegelijk edele tint goud. De kleur, die het midden houdt tussen rosé- en witgoud, weerspiegelt perfect de CI van het internationale merk. Het is discreet en buitengewoon. In combinatie met wit of grijs goud, creëert het ware ring dromen. Acredo Signature is verkrijgbaar in de fijnheid 585/- en 750/- beschikbaar.

SIGNATURE

Witgoud

Goud ziet er cool en elegant uit in der legering witgoud. Aan het begin van de 20e eeuw ontstond het idee om sieraden van witgoud te maken. In het verleden werd nikkel aan goud toegevoegd om de kleur te veranderen. Omdat nikkel zeer allergeen is, worden tegenwoordig mangaan, zilver, palladium of zelfs platina gebruikt om zeer exclusief te zijn. Afhankelijk van de samenstelling hebben de legeringen verschillende kleurnuances en prijzen.

Om het sieraad extra te beschermen en het nog helderder wit te laten stralen, is het gerhodineerd, dat wil zeggen bedekt met een fijne laag rhodium.
123GOLD biedt u witgouden sieraden in de legering 333/-, 375/-, 585/- en 750/- aan.

Witgoud

Grijsgoud

Als witgoud na verwerking niet wordt gerhodineerd, behoudt het zijn grijze kleur en wordt het grijsgoud genoemd. Deze prachtige variatie van witgoud kunt u bij ons krijgen in de legering 333/-, 375/-, 585/- en 750/-.

Grijsgoud

HELDERE EN WITTE LEGERINGEN

Verlovings- en trouwringen in heldere en witte legeringen zijn cool en elegant. Als modern alternatief voor klassiek geelgoud zijn witte legeringen de perfecte metgezel tijdens jullie huwelijk. De edelste witte legeringen zijn platina en palladium. Zij hebben een bijzonder hoge hardheid, de zogenaamde Vickers-hardheid.
De sporen van dagelijkse slijtage verschijnen niet te snel op je sieraden en kunnen worden bijgewerkt zonder materiaalverlies. Platina wordt nog steeds beschouwd als de koning der edelmetalen.

Geen enkel ander materiaal vertoont zo een witte schittering en zwaarte als platina.
Voor het kleine budget zijn edelstaal, palladium-zilver of zilver prachtige alternatieven die de wens naar witkleurige ringen kunnen vervullen.

Maar of u nu kiest voor zilver, witgoud, palladium of platina: met een verlovings- en trouwring in een witte legering toont u altijd de moed voor een moderne look.

Platina

Door en door wit en resistent: de kwaliteit van platina is niet alleen zichtbaar in het uiterlijk en de levensduur, het is vooral merkbaar. Een sieraad van platina is indrukwekkend zwaar en laat een blijvende indruk achter.
Het is zeldzaam en puur en heeft nog een andere belangrijke eigenschap: zijn taaiheid. De sporen die het dagelijks dragen onvermijdelijk op een sieraad achterlaat, slijten bij platina geen materiaal weg, maar verschuiven het.
123GOLD biedt u sieraden in platina met een zuiverheid van 600/- en 950/-. Bij beide legeringen is het risico op allergieën verwaarloosbaar.

Platina

Platina-goud

Met een edelmetaal gehalte van 97,3%, waarvan 950 platina, is platina-goud de zuiverste legering die momenteel op de wereldmarkt verkrijgbaar is.
Platina-goud (PTAU) heeft een fascinerende textuur en uitstekende materiaaleigenschappen. De Vickers-hardheid is 270 HV voor éénkleurige trouwringen en 240 HV voor meerkleurige trouwringen.
Het allergie potentieel kan als extreem laag worden geclassificeerd vanwege de zuiverheid van platina-goud. Bovendien bevat het geen legering elementen zoals kobalt die allergieën kunnen veroorzaken.
Platina-goud kenmerkt zich door een mooie witte kleur. Hierdoor kunnen edelstenen en vooral diamanten op een unieke manier schitteren.
Alle trouwringen in platina 950/- worden door acredo uitsluitend in de exclusieve platina-goudlegering vervaardigd.

Platina-goud

River Platina

De River Platina-legering, exclusief verkrijgbaar bij acredo, heeft 95% platina en een geel index van 7,0. Dit maakt het de witste bestaande platina legering voor trouwringen.
De nobele witte kleur laat edelstenen en vooral diamanten op een unieke manier glanzen. De Vickers-hardheid van River Platina ligt tussen 210 en 235 HV.

River Platina

Platina 777

Uniek en exclusief bij 123GOLD: de wereld nieuwe legering Platina 777 van het merk Steinberg combineert alle speciale eigenschappen van hoogwaardig platina met een onverslaanbare prijs-kwaliteit verhouding.
Vergelijk de verschillende platina-aanbiedingen van 123GOLD en vind jouw favoriet.

Platina 777

Palladium

Luxueus en veerkrachtig zoals alle edelmetalen uit de platina-groep, palladium is iets heel bijzonders. Het werd pas in 1803 ontdekt en wordt voornamelijk gevonden in Australië, Noord- en Zuid-Amerika, Rusland en Ethiopië. Door zijn goede smeedeigenschappen, hardheid en prachtig glanzende zilverwitte kleur is het een geliefd materiaal voor trouwringen. Door de grote vraag in de industrie is palladium momenteel het meest waardevolle materiaal voor trouwringen.
123GOLD biedt u palladium sieraden aan in de legering 585/- en 950/-.

Palladium

Tantaal

De tantaal-legering is paarsgrijs en staalhard. Bij 123GOLD zijn wij erin geslaagd om dit zeer zeldzame en uiterst moeilijk te bewerkende materiaal tot onvergelijkbare trouwringen te smeden. Zwaarder dan platina en donkerder dan alle legeringen die u tot nu toe heeft gezien. U zou dit buitengewone materiaal zelf in uw handen moeten houden om de magie ervan te ervaren.
123GOLD biedt u tantaal sieraden aan met een zuiverheid van 900/-.

Tantaal

Edelstaal

Edelstaal is het voordeligere alternatief voor goud of zilver en is erg robuust. Zijn hardheid en ongevoeligheid maken het een ideale metgezel voor elke dag van je leven samen. Edelstaal laat zich ook uitstekend combineren met andere materialen, bijvoorbeeld met goud en carbon. Of het nu simpel en voordelig is of juist extravagant en exclusief: met Edelstaal maak je altijd een goede keuze.

Edelstaal

Palladium-zilver

Als u op zoek bent naar betaalbare trouwringen die toch een beetje luxe uitstralen, dan is palladium-zilver precies wat u zoekt. Zilver wordt vermengd met palladium, waardoor het meer hardheid bereikt. Daar profiteren ook de kleuren van: In deze combinatie is het materiaal helder en wit , hierdoor hoeft het niet meer te worden gerhodineerd om aanslag te voorkomen.

Palladium-zilver

Zilver

Op verzoek kunt u uw geconfigureerde ringen als proefringen in zilver 925/- bij ons verkrijgen. Ook bieden wij vriendschapsringen aan, eenvoudig of elegant met diamanten, in dit ongecompliceerde materiaal, verfijnd met een rhodiumlaag.

Zilver