LEGERINGEN - UITGEBREIDE MOGELIJKHEDEN

Uw droomring in de schoonste legeringen.

Bij de productie van ringen en sieraden wordt gebruik gemaakt van legeringen. Een legering is een vast mengsel van een metaal met één of meer andere elementen, veelal andere metalen. Zuivere metalen worden zelden toegepast omdat ze voor veel doeleinden doorgaans niet de gewenste eigenschappen hebben. Een legering is zinvol als ze betere eigenschappen heeft dan de twee afzonderlijke legeringselementen.

Om de hardheid van (geel)goud te verbeteren wordt het bijvoorbeeld gemengd met zilver en koper. Daardoor ontstaat de typische goud-gele kleur, waarvan de intensiteit afhankelijk van het goudgehalte varieert. Vanwege de hoge herkenbaarheid is geelgoud de met afstand populairste goudkleur.

Wanneer relatief veel koper bijgemengd wordt ontstaat rood- of roségoud, witgoud is het resultaat van het mengen met palladium (vroeger werd hiervoor het huidonvriendelijke nikkel gebruikt). Wanneer goud met een hoog aandeel aan zilver gemengd wordt ontstaat groengoud.

De gebruikelijkste legeringen zijn:

  1. Geel-, rood- en roségoud: verbinding van hoofdzakelijk goud, koper, zilver
  2. Groengoud: verbinding van goud en zilver
  3. Wit-, grijsgoud: verbinding van vooral goud, palladium of mangaan, zilver
  4. Platina: gering bijmengsel van koper of wolfraam
  5. Palladium: laag bijmengsel van koper
  6. Zilver: bijmengsel van koper.
  7. Edelstaal
  8. Carbon

Door alle ups en downs van het leven heen zijn uw trouwringen het symbool van alle speciale momenten die u te wachten staan om u eeuwig met elkaar te verbinden. Hier hebben we onze beste onderhoud tips voor uw individuele liefdessymbolen samengevat.

In de 123gold configurator kiest u eerst de gewenste kleur van uw ringen of sieraad. Dan verschijnen in het veld >Gehalte< de voor deze kleur mogelijke legeringen met het bijbehorende gehalte. Waar gaat uw voorkeur naar uit? Probeer het uit!

Andere mogelijkheden

Laat u inspireren door onze trouwringlegeringen.