HELDERHEID VAN DIAMANTEN

 - 

Vergelijk nu, selecteer en geniet

 
Sluiten
Favorieten
 

Waarom trouwringen van witgoud?

Witgoud werd aan het begin van de 20ste eeuw ontwikkeld en is sindsdien één van de meest geliefde edelmetalen. Door de schitterende kleur komen briljanten in het witgoud zeer goed tot uitdrukking. Witgoud is daarom het perfecte materiaal voor trouw- en verlovingsringen. Normaal wordt witgoud in de fijngoud gehaltes 8kt, 9kt, 14kt, en 18kt aangeboden.
Trouwringen van witgoud 8kt bij 123goldTrouwringen van witgoud 9kt bij 123goldTrouwringen van witgoud 14kt bij 123goldTrouwringen van witgoud 18kt bij 123gold

Witgoud of grijsgoud – het verschil zit hem in de rhodinering

Om de vaak gewenste zilverachtige kleur te maken, worden sieraden van witgoud meestal gerhodineerd (van een dun laagje rhodium voorzien, een edelmetaal uit de platinagroep, middels electrolyse). Door het dragen van het sieraad zal het rhodium na verloop van tijd wegslijten, het kan echter weer vernieuwd worden. Inmiddels vragen ook veel klanten ons de sieraden juist niet te rhodineren, omdat hen de eigen kleur van palladium-witgoud (ook grijsgoud genoemd) bevalt en deze erg goed met anders gekleurd goud (bijv. geelgoud, roségoud of roodgoud) valt te combineren.

Trouwringen van Witgoud bij 123goldTrouwringen van Roodgoud bij 123goldTrouwringen van Roségoud bij 123goldTrouwringen van Platina bij 123gold

Om het van nature gele goud een andere kleur te kunnen geven, moet aan de legering een wit metaal worden toegevoegd. Vroeger werd hiervoor vaak palladium gebruikt, later meestal nikkel, wat een helder zilveren kleur heeft en de ring een mooie hardheid geeft. Omdat nikkel allergische reacties kan veroorzaken op de huid door het dragen van de sieraden, wordt dit materiaal tegenwoordig voor de sieraden productie niet meer gebruikt. Door het toevoegen van palladium krijgt het goud een grijze kleur. Afhankelijk van het aandeel palladium kan er een lichte gele zweem doorschijnen.