Maak nu een afspraak

VERTROUWEN IS GOED
GIA IS BETER

GECERTIFICEERDE DIAMANTEN

NAAR DE DIAMANT-BEURS

Carat - Karaat

Het gewicht van een diamant wordt gegeven in karaat

Colour - Kleur

Hoe witter / kleurlozer een diamant is, des te waardevoller het is

Clarity – Zuiverheid

Deze eenheid bepaalt de zuiverheid van een diamant

Cut – Slijpsel

Het slijpsel is het belangrijkste criterium van een diamant

Dit is wat de diamanten van de Premium-Selectie onderscheidt

Slijpsel: excellent

Polijsting: excellent

Symmetrie: excellent

Certificaat: GIA

Fluorescentie: geen

Prijs: onovertroffen

Alle diamanten direct uit voorraad leverbaar

Van gecertificeerde diamant tot droomring

Ontwerp uw persoonlijke diamanten ring gemakkelijk en uniek.

Ontdek
 Verlovingsringen

KIES DIAMANT

Hoogste kwaliteit voor de beste prijs

Ontdek
 Verlovingsringen

ZETTING UITZOEKEN

Kies uit oneindig veel verschillende soorten zettingen en legeringen

Ontdek
 Verlovingsringen

COMPLEET

Kies in de volgende stap ringmaat en gravure

Ontdek
 Verlovingsringen

ADVISEREN / BESTELLEN

laat u ter plaatse adviseren of bestel online

GIA - HET INTERNATIONALE TOPCERTIFICAAT

Kies maximale veiligheid en transparantie voor uw diamanten.

KWALITEIT EN VERTROUWEN

De kwaliteit van het certificaat bepaalt alleen of de gegeven informatie correct is. Helaas is hier een grote mate van discretie. We hebben besloten alleen de beste en meest wereldwijd erkende laboratoria toe te laten. Dit geeft niet alleen u, maar ook onszelf de zekerheid dat de gespecificeerde eigenschappen juist zijn en dat de diamant dus de bijbehorende waarde heeft.

DE VOORDELEN VAN EEN CERTIFICAAT

Beste „kwaliteitszegel“ voor diamanten

100% veiligheid en garantie

Certificaat van echtheid en bewijs van eigendom

Uw Sieraad met gecertificeerde diamanten

Maak uw dromen waar met de configurator.

HIER MOET JE OPLETTEN BIJ HET KOPEN VAN DIAMANTEN

Als u een diamant kiest, moet u er zeker van zijn dat de diamant voldoet aan de hoge kwaliteitscriteria en dus aan de waarde ervan.

Termen als "Loepzuiver" zijn het meest bekend bij kopers - het minste is echter duidelijk dat deze kwaliteitsfunctie alleen niet voldoende is.

De kwaliteit van een diamant wordt bepaald door de 4 C's.

Het gewicht van een diamant wordt weergegeven in karaat (engels „carat“, afgekort „ct.“). 1 karaat komt overeen met 0,2 gram en wordt in 100 punten ingedeeld. Een half karaat weegt derhalve 0,1 gram en heeft 50 punten. Het gewicht van een diamant moet niet worden verwisseld met zijn grootte, die daarnaast door zijn afmetingen en de slijpwijze worden beïnvloed.

Het woord karaat komt van het Griekse „Keration“, dat staat voor de vrucht van de johannesbroodboom, een wonder der natuur: elk volgroeide zaadje weegt exact hetzelfde, namelijk 0,2 gram. Daarom werden deze zaadjes al in de oudheid door juwelieren als betrouwbare eenheid gebruikt om het gewicht van goud en edelbriljanten te bepalen en komt een metrisch karaat tot op de dag van vandaag overeen met 0,2 gram.

Diamanten worden in alle grootten en maten in sieraden verwerkt; briljanten vanaf ¼ karaat zijn bijzonder geschikt voor solitaire ringen. Onderstaande tabel geeft een overzicht van verschillende groottes van briljanten en hun diameter. De diameter bij benadering, want deze kan al naar gelang de manier van slijpen variëren.


Stone carat schema

Diamanten komen in alle kleuren van de regenboog voor. In principe geldt: hoe kleurlozer de diamant, des te schitterender en kostbaarder hij is. De kostbaarste exemplaren zijn diamanten in de kleur „River“ (heel fijn wit), gevolgd door „Top Wesselton“ (fijn wit) en „Wesselton“ (wit, standaardkwaliteit).

Al naar gelang het laboratorium wordt de kleur van diamanten verschillend gedefinieerd.
River, de minst kleurvolle, blauwwitte diamant, correspondeert met de letters D en E.
F en G worden gebruikt voor het fijne wit van Top Wesselton en
diamanten met de kleur Wesselton zijn wit en worden met de letter H aangeduid.

De zogenaamde Fancy Diamonds, ook wel Fancies genoemd, duidelijk en gelijkmatig gekleurde diamanten, hebben tegenwoordig een nog hogere marktwaarde. Fancies zijn goed voor slechts 1 procent van de wereldwijde productie. Vooral intensief rood en roze gekleurde diamanten zijn heel zeldzaam en dus kostbaar. De momenteel duurste diamant ter wereld, een rozegekleurde smaragdgeslepen briljant met een gewicht van 24,7 karaat, werd door een diamanthandelaar op een veiling voor meer dan 46 miljoen dollar gekocht.


Stone color schema

Hoe minder andere materialen in de diamant zijn ingesloten, des te zuiverder is de diamant. Onder insluitsels worden ingesloten mineralen, scheurtjes of andere oneffenheden verstaan, die ervoor zorgen dat er minder licht door de diamant dringt. Voor diamanten die in sieraden verwerkt worden is het belangrijk, dat deze onzuiverheden niet met het blote oog te zien zijn. Wanneer diamanten als investering dienen is de zuiverheidsgraad van nog grotere betekenis. Loepzuivere diamanten, waarbij ook bij tienvoudige vergroting geen onreinheden te zien zijn, gelden als de zuiverste diamanten en zijn dan ook bijzonder zeldzaam. De zuiverheidsgraad wordt als volgt ingedeeld:


FLFlawlessvrij van insluitsels en externe functies
IFInternally Flawlessvrij van insluitsels
VVS1-VVS2Very, Very Small Inclusionszeer, zeer kleine insluitsels bij tienvoudige vergroting
VS1-VS2Very Small Inclusionszeer kleine insluitsels bij tienvoudige vergroting
SI1-SI2Small Inclusionskleine insluitsels nauwelijks met het blote oog herkenbaar
P1-P3Piquéduidelijk met het blote oog herkenbare insluitsels


Bij kleine diamantjes wordt deze indeling iets breder gehanteerd. Zo wordt bijvoorbeeld in plaats van VS1 of VS2 slechts VS aangegeven. Het draait echter niet alleen om zuiverheid, het zijn juist ook de onzuiverheiden die elke diamant uniek maken.

Alle diamanten aangekocht bij 123GOLD hebben minimaal een SI-kwaliteit (kleine insluitsels).


Stone clarity schema

De manier van slijpen bepaalt de mate van schittering van een diamant en is daarmee het criterium om de schoonheid van een diamant te bepalen. De verhoudingen zijn immers doorslaggevend voor de reflectie van het licht. De ideale slijpwijze zorgt voor een buitengewone schittering, optimale proporties en symmetrie. Dus hoe beter wordt geslepen, des te mooier de schittering en des te beter komt de diamant qua verhouding tot zijn recht. De mate van schittering varieert van „very good” (= volmaakte schittering), „good” (= goede schittering), „medium” (= middelmatige schittering) of „unusual” (= weinig schittering); bij proporties en symmetrie nemen de afwijkingen met afnemende kwaltiteit van de diamant toe.


ExcellentOptimaal slijpselBest mogelijke schittering, geen uiterlijke kenmerken
Very GoodZeer goed slijpselUitstekende helderheid, weinig of slechts kleine externe kenmerken
GoodGoed slijpselGoede helderheid, enkele externe kenmerken
FairMedium slijpselDe schittering neemt af. verschillende belangrijke externe kenmerken
PoorNiet excellent geslepenDe schittering is aanzienlijk verminderd, grote en / of talrijke externe kenmerken


Elke diamant in een sieraad is in een bepaalde vorm geslepen, de meest geliefde vorm is briljant geslepen met 57 facetten. Daarnaast bestaan er talloze andere vormen zoals princess, smaragd, hart, ovaal, marquise of druppel geslepen diamanten.

Bij het slijpen komt het aan op de kunde en het vakmanschap van degene die de diamant bewerkt. Doel van het perfect slijpen van een diamant is de optimale reflectie van het licht door de facetten. Goed geslepen diamanten weerkaatsen het invallende licht bijna volledig.


Stone cut schema

Om lang van uw diamantjuwelen te kunnen genieten, raden wij u de 123GOLD-onderhoudstips aan.