Sluiten
Favorieten
 

Trouwringen van goud uw trouwringen specialist

Goud, en dan vooral geelgoud, is het meest klassieke materiaal voor het maken van trouwringen en sieraden. De klassieke geel-gouden kleur, die afhankelijk van het gehalte aan goud verschillend intensief kan stralen, is door de grote herkenbaarheid wereldwijd nog steeds de meest geliefde kleur voor goud. Hoe hoger het aandeel aan goud, des te "warmer" de geel-gouden glans. Onze trouwringen van goud bieden wij aan in de volgende karaatgehaltes: 8 kt, 9 kt, 14 kt, 18 kt, 22 kt.
Trouwringen van goud 8 kt bij 123goldTrouwringen van goud 9 kt bij 123goldTrouwringen van goud 14 kt bij 123goldTrouwringen van goud 18 kt bij 123goldTTrouwringen van goud 22 kt bij 123gold

Goud in andere kleuren

Door het mengen van verschillende metalen zijn er ook andere kleuren te verkrijgen zoals: Roodgoud en Roségoud bijvoorbeeld ontstaan door het bijmengen van koper, Witgoud door het bijmengen van palladium. Verschillende kleuren kunnen op de meest uiteenlopende manieren worden gecombineerd - met de 123gold trouwringen configurator zijn er geen grenzen aan uw fantasie!
Trouwringen van Witgoud bij 123goldTrouwringen van Roségoud bij 123goldTrouwringen van Roodgoud bij 123goldTrouwringen van Platina bij 123gold

Om goud geschikt te maken om voor trouwringen gebruikt te kunnen worden, wordt het met andere metalen, zoals koper en zilver gemengd (vakterm: gelegeerd). Tijdens het maken kunnen gouden ringen verschillende hardheden krijgen, afhankelijk van het aandeel aan goud en het proces wat gebruikt wordt: vandaag de dag zijn machinaal geproduceerde ringen harder dan gegoten ringen, ook (of beter gezegd: juist) wanneer het goudaandeel hoger is.

Goud is mechanisch erg goed bewerkbaar, het corrodeert (oxideert, roest) niet, kan met andere metalen gelegeerd worden en heeft niet te hoge smelttemperaturen. Vanwege deze goede eigenschappen, de glanzende kleur en het aangename gewicht worden al heel lang sieraden, munten en godsdienstige symbolen van goud gemaakt. Het mijnen van goud begon al duizenden jaren geleden. In Zuidoost-Europa werd goud rond 4.000 v. Chr. al gebruikt, in Midden-Europa sinds ongeveer 2.000 v. Chr., in Zuid-Amerika sinds het eerste millennium. Goud komt over de hele wereld voor, hoofdzakelijk in gesteente. Vandaag de dag wordt goud voor het grootste deel in Zuid-Afrika, Australië, Rusland en de Verenigde Staten, maar ook in andere landen gedolven.