Een voeg is een smalle naad tussen twee onderdelen of materialen.

Bij trouwringen of sieraden worden voegen gebruikt om verschillende legeringen optisch zuiver van elkaar te scheiden. Soms zijn ze productietechnisch gesproken nodig, vaak ook dienen ze ter verfraaiing.

Een voeg kan qua profiel V- U- of hoekvormig zijn, ook wel v-voeg, u-voeg resp. schaduwvoeg genoemd. De voegen kunnen naar wens gematteerd worden. Daarnaast zijn ook diverse vormen reliëfs en freeslijnen mogelijk, die op verschillende posities op de ring kunnen worden aangebracht.

In de meeste gevallen lopen de voegen langs de ringbanen. Er bestaan echter ook gewelfde vormen, afhankelijk van de golving saturnus- of golfvoeg genoemd. Ook excentrieke zig-zag voegen zijn mogelijk bij 123GOLD.

Een bijzonder highlight kan worden gecreëerd wanneer verschillende designelementen zoals meerdere golvende voegen met elkaar worden gecombineerd. Zo ontstaan speciale ringen voor bijzondere relaties.

De verschillende soorten voegen zijn in meerdere breedtes verkrijgbaar. De fijnste voeg is 0,3 mm smal, de breedste voeg is 3,4mm breed. Laat u zich insprireren, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Andere mogelijkheden

Andere mogelijkheden