Steinberg / 123gold maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Wanneer u verder klikt/navigeert op onze site gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie vindt u hier.

 
Uw favorieten openen:

Opdrachten & adviezen openen:
Klantgegevens opvragen:
  • Homepage
  • /
  • Verlovingsringen – vind de perfecte verlovingsring | Trouwringen 123gold

Verlovingsringen van 123gold

Alle diamanten vanaf 0,30 karaat
alleen met top-certificaten van

De mooiste diamanten
hebben bij ons de beste prijs.

Vergelijken is de moeite waard!

onze speciale aanbeveling: Hearts & Arrows


Verlovingsringen van 123gold

Als symbool van uw liefde en waardering speelt de verlovingsring bij uw huwelijksaanzoek een grote rol. Verlovingsringen zijn een teken dat u uw leven met deze ene bijzondere persoon verder wilt delen. De klassieke verlovingsring is een briljant-solitaire, die u bij ons online of in de winkel uit kunt zoeken en naar wens aan kunt passen. Of u nu de verlovingsring samen met uw partner uitzoekt, of dat u uw wederhelft ermee verrast bij een romantisch diner, een individuele verlovingsring is het perfecte begin van een gezamelijk leven.

Een verlovingsring is een symbool voor de belofte tussen twee mensen. In Nederland en Midden-Europa, wordt de verlovingsring traditioneel aan de linker, en de trouwring dan na de bruiloft aan de rechter ringvinger gedragen. Omdat veel paren na de bruiloft de verlovings- en ook de trouwring samen aan één ringvinger dragen, is het van voordeel de verlovingsringen en de trouwringen aan elkaar aan te passen. Bij 123gold kunt u niet alleen met de trouwring-configurator uw gewenste trouwringen individueel ontwerpen, maar ook bij uw verlovingsring. U kunt kiezen tussen geelgoud, witgoud en platina, en ook grootte, kwaliteit en aantal diamanten aanpassen.

Geschiedenis en traditie van de verlovingsring

Al bij de oude Grieken, de Romeinen en in de vroege Middeleeuwen, werden verlovingsringen geschonken. De verlovingsring van de bruid gold meestal als belofte voor het huwelijksgeschenk. Ook de ronde vorm van de verlovingsring is traditioneel overgeleverd, en geldt als uitdrukking van de eeuwigheid.

Oorspronkelijk werden verlovingsringen vaak van blauwe edelbriljanten, zoals saffieren, voorzien, omdat blauw als kleur van de trouw werd gezien. Zo een ring werd bijvoorbeeld aan prinses Diana gegeven door prins Charles en later aan Kate Middleton door prins William.

Tegenwoordig heeft de diamant, als hardste edelbriljant en teken van eeuwige liefde, de blauwe edelbriljanten bij verlovingsringen vervangen. De waarschijnlijk bekendste verlovingsring is de in 1886 ingevoerde Tiffany Setting van de juweliers Tiffany & Co, een solitair-ring met een door 6 klauwen bevestigde diamant. Deze zettingsvorm maakt de diamant goed zichtbaar en maakt een grote lichtinval mogelijk en daarmee een vergroot fonkelen van de diamant. Bij 123gold vindt u een verlovingsring in vergelijkbare stijl met 6 poten.

Direct naar de ring

Verlovingsringen internationaal

In Nederland koopt traditioneel de man de verlovingsring, welke meestal door beide verloofden wordt gedragen. In de Verenigde Staten en ook Groot-Brittannië is het gebruikelijk dat alleen de bruid een verlovingsring draagt, met een heldere edelbriljant, meestal diamant. Deze wordt dan traditioneel aan de linker ringvinger gedragen. In de Verenigde Staten is de verlovingsring betekenisvoller dan in Europa. Over het algemeen wordt daar voor een waarde van minstens 3 maandsalarissen (ongeveer $ 10.000) uitgegeven aan een verlovingsring.

  Verlovingsringen 123gold bij Google+