Ringmaat bepalen

De 123GOLD tip voor jou.

Ringmaat gebaseerd op vingeromtrek

Ringmaten met behulp van de omvang van de vinger bepalen

Er zijn meerdere manieren om de passende ringmaat te bepalen. De eenvoudigste methode is het meten door middel van een touwtje. Leg deze strak om de plek op de vinger waar u later de ring gaat dragen. Let er ook op dat het touwtje nog wel over uw knokkel gaat, omdat deze meestal dikker is dan de rest van de vinger. U kunt dan het touwtje vastbinden en precies daar afknippen waar de eindjes bij elkaar komen. Wanneer u het touwtje vervolgens langs een lineaal legt, kunt u de ringmaat bepalen. Bij een lengte van 6,2 cm (62 mm) gaat het om een geschatte ringmaat van 62. Deze informatie is voor ons genoeg om u - bij een online bestelling - een setje testringen toe te sturen. Wij hebben testringen in de ringmaten 45 - 74. Zodra wij van u de geschatte ringmaat hebben, kunnen wij u - op basis van van uw adviesaanvraag of uw bestelling - de bijpassende testringen toesturen.

Meer informatie over onze ringmaten service vindt u in het FAQ-gedeelte hier.

Ringmaat volgens diameter

Ringmaat door middel van de doorsnede/diameter bepalen

Voor deze methode heeft u een goed zittende ring nodig van de persoon die later de ring gaat dragen. Deze meet methode is vooral geschikt als u bijvoorbeeld uw aanstaande een aanzoek wilt doen en de ringmaat voor een goed passende verlovingsring wilt bepalen.

Ideaal gesproken zou de ring die u voor het meten gebruikt dezelfde vorm moeten hebben als de gekozen ring. Meet met behulp van een schuifmaat de binnendiameter/doorsnede van de ring, vermenigvuldig het resultaat met 3,14 (pi) en u heeft de binnenomtrek in mm. Een binnenomtrek van 55 mm komt overeen met een ringmaat van 55. Als u geen schuifmaat heeft, kunt u ook een stuk gerold papier aan de binnenkant van de ring leggen en de totale lengte meten.

Ook kunt u de ringmaat door middel van ons Ringmaat-sjabloon achterhalen.

Wilt u uw ringmaat nog nauwkeuriger meten? Dan kunt u dit met behulp van ons Ringmaat-sjabloon of onze Ringstok heel eenvoudig doen:

Belangrijk: uw vingers kunnen door invloeden zoals warmte/koude, tijd van de dag, vochtopname of het beoefenen van bepaalde sporten van grootte veranderen gedurende de dag. Wij raden dan ook aan de testringen een tijdje, één tot twee dagen te dragen. De ring past u optimaal wanneer deze redelijk eenvoudig aanschuift en met een beetje weerstand weer af gaat.

Wanneer u uw ringmaat in een internationale vorm heeft, bijv. de Amerikaanse ringmaat, kunt u onze ringmaten-tabel of onze omrekenaar gebruiken om de juiste ringmaat te bepalen:

Heeft u de juiste ringmaat gevonden? Laat u dan door onze schitterende producten inspireren! Bij ons kunt u niet alleen de perfecte ring vinden, maar deze ook geheel naar eigen wens configureren!