Meet de exacte ringmaat

De 123GOLD tip voor jou.

Let op! Ringmaten zijn niet altijd gelijk!

U kent uw ringmaat niet of u wilt de ringmaat van uw partner stiekem achterhalen - misschien omdat u haar/hem met een verlovingsring wilt verrassen? Wij tonen u de verschillende mogelijkheden en ook een ringmaten tabel en leggen uit hoe u van onze ringmaat-service gebruik kunt maken. Natuurlijk kunt u uw ringmaat ook in onze vestiging laten meten - wij adviseren u graag!

Let op! Ringmaten zijn niet altijd gelijk!

Afhankelijk van de vorm en de breedte van de ring varieert het draaggevoel. Ook dient men bij het meten rekening ermee te houden dat de ringmaten aan de rechter- en de linkerhand kunnen verschillen. In Nederland worden verlovingsringen meestal aan de linker ringvinger, trouwringen aan de rechter ringvinger gedragen. Dit is echter tegenwoordig niet meer streng voorgeschreven. U kunt zelf aangeven aan welke vinger u de ring wilt dragen/de ring gedragen gaat worden.

Ringmaat is niet altijd gelijk aan ringmaat icon

Wanneer u de ringmaat meet, doe dit dan bij voorkeur 's avonds, omdat uw vingers dan meestal iets dikker zijn dan 's morgens.

Wanneer de ring van uw dromen bijzonder breed is, kan het nodig zijn een grotere ringmaat te kiezen. Bredere ringen hebben weinig speling bij de knokkel. Om de ring zonder problemen tot aan het begin van de vinger te kunnen schuiven, moet deze dan ook iets groter zijn.