Zo werkt 123GOLD online

Stap 3 -
Ringmaat service

Bepaal samen met ons uw ringmaat voor het hoogste draagcomfort.

Verschiedene Gestaltungsmöglichkeiten

Voor het hoogst mogelijke draagcomfort biedt onze ringmaat service u een selectie ringen in verschillende maten. U kunt deze in verschillende alledaagse situaties uitproberen en de juiste ringmaat bepalen.

Helaas is niet elke ringmaat dezelfde ringmaat!
De optimale ringmaat wordt beïnvloed door verschillende factoren. Afhankelijk van de ringvorm en breedte varieert het draagcomfort. De temperatuur en het tijdstip van de dag hebben ook invloed op de omtrek van de vingers. Bij het meten moet er ook rekening mee worden gehouden dat de ringmaten aan de rechter- en linkerhand kunnen verschillen.

Aan welke hand wordt de trouwring tegenwoordig gedragen? -Dat is waarschijnlijk de meest gestelde vraag in trouwring adviesgesprekken en er zijn veel theorieën over bij welke hand de trouwring hoort.
In Nederland worden verlovingsringen traditioneel aan de linker ringvinger gedragen, terwijl trouwringen aan de rechter ringvinger worden gedragen, hoewel dit tegenwoordig kan variëren.

Uw opties voor het bepalen van de ringmaat

Ringmaat service

Ringmaat service

Wij sturen u een selectie van mogelijke ringmaten om uit te proberen

Ring meetlint

Ring meetlint

De multi-sizer is een meetlint om de ringmaat thuis te bepalen.

Bestaande ring

Bestaande ring

Iedereen die een goed passende ring heeft met vergelijkbare eigenschappen, kan deze ook gewoon opmeten.

Zo werkt de ringmaat service

Wij bieden u ringmaat-pasringen aan in de maten 45 - 74. Maar ook kleinere of grotere handen vinden wel iets bij ons. Zodra wij van u een geschatte ringmaat hebben ontvangen, kunnen wij u op basis van uw offerte of bestelling de passende ringmaat toe sturen. Hoe u vanuit huis zelf uw ringmaat kunt bepalen, leest u hier.

Onze ringmaat-pasringen zijn voor u kosteloos. U ontvangt deze per post. Wij sturen u twee tot drie ringmaat-pasringen per persoon. Dit betekent dat u gemakkelijk verschillende maten kunt gebruiken om te testen bij welke ring u zich in het dagelijks leven het prettigst voelt. Stuur de ringmaat-pasringen alstublieft na het uitproberen naar ons terug (max. 14 dagen). Bij het retourneren wordt altijd een retourenvelop met ons adres meegeleverd.

Alleen de verzendkosten voor de retourzending komen voor rekening van de ringmaat-service.

Binnen nederland is dat € 1,82.

Buiten Nederland is de retourzending voor een maxi-brief verschuldigd.
Wij sturen echter alleen ringmaat-pasringen naar het buitenland,
als er een bindende order is.

Wij rekenen € 15,- voor elke ringmaat-pasring die niet aan ons wordt geretourneerd.

Opmerkingen over ringmaat

Houd er rekening mee dat uw vingers gedurende de dag onderhevig zijn aan verschillende invloeden, zoals warmte, kou, vochtopname en verlies of bij het beoefenen van bepaalde sporten. Daardoor kunnen uw handen van maat veranderen. Houd hier rekening mee bij het bepalen van uw ringmaat. Wij raden u aan om de proefringen één tot twee dagen te testen. De ring zit optimaal als hij gemakkelijk om uw vinger kan worden geschoven en met een beetje weerstand kan worden verwijderd.

U bent ook altijd welkom om uw ringmaat door een adviseur ter plaatse te laten opmeten.


Onze proefring-service in één oogopslag

Onze proefring-service in één oogopslag

Expertise voor u

De beste tips op het gebied van trouwringen